ابداً کاری ندارد، برای خدای بینهایت هیچ کاری ندارد که بخواهد به ارزش کاری ضریب بدهد، حتی اگر آن کار به سادگی فرستادن سلام و صلواتی به محبوبش باشد. ضریبی که خداوند برای ارزش و اثر سلام و صلوات و توجه به حضرت زهرا لحاظ کرده است و صلوات خاصه حضرت زهرا که کمتر شنیده و دیده شده است
۲ اثر فوقالعاده صلوات بر حضرت زهرا (س) در زندگی
طی این مطلب ضمن بیان ۲ اثر فوقالعاده از صلوات فرستادن بر حضرت زهرا (س) طبق روایتی از پیامبر (ص)، چگونگی بخشش گناهان آینده را نیز توضیح میدهیم «حضرت زهرا نقل کردهاند که در محضر پیامبر (ص) بودم، ایشان فرمودند: یا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّی عَلَیکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ؛ (بحارالانوار، ج۱۰۰، ص۱۹۴، ح۱۰)؛ ای فاطمه! کسی که بر تو درود بفرستد، خداوند او را مورد مغفرت خود قرار میدهد. خب! حالا بعد از اینکه خدا فرد را مورد مغفرت قرار داد یعنی پاکش کرد و از آلودگیها نجات داد، خدا باز هم عنایت خودش را نسبت به این فرد ادامه میدهد. چطور؟
می فرماید «وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛ یعنی خدا او را به من ملحق میکند. یعنی هر جایی که من در بهشت متنعم باشم، آن کسی که بر تو صلوات فرستاده به من ملحق خواهد شد و در کنار من خواهد بود.چگونه؟
«وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛ یعنی هر جای بهشت که من بروم او هم خواهد آمد. تعبیر عجیبی است که صلوات بر حضرت زهرا (س) ۲ اثر دارد. اولی بخشش گناهان هست که این بخشش گناهان نه تنها شامل گناهان گذشته بلکه شامل گناهان آینده هم میشود.حالا گناهان آینده یعنی چه؟
این معنا که ما گناه کنیم در آینده و بگوییم خب! بخشیده می شود معنای سخیفی است و اصلاً منظور این نیست.«گناهان آینده» یعنی من هنوز استعداد گناه دارم، سال آینده، سال بعد و بعدش یک گناهانی را انجام میدهم ، میگوید کسی که متوسل به حضرت زهرا (س) بشود گناهان آیندهای که میتوانست انجام بدهد را دیگر انجام نمیدهد. یعنی دیگر میل به گناه پیدا نمیکند. به واسطه صلواتی که به حضرت زهرا (س) فرستاده میل به گناه از او گرفته میشود.اثر بعدی ملحق شدن به پیامبر (ص) و در کنار پیامبر بودن در بهشت است.
صلوات خاصه حضرت زهرا (س) که امام حسن عسکری آموزش دادهاند با صلوات معمول و مشهور حضرت زهرا (س) متفاوت است
«یک کار دنبالهدار و عالی»، این تعبیری است که حجتالاسلام ابراهیمی برای صلوات خاصه حضرت زهرا (س) که امام حسن عسکری (ع) به یکی از اصحابش آموزش دادهاند به کار میبرد. صلواتی که انگار کلماتش ضربان دارند و نه فقط ایام شهادت و میلاد، بلکه تمام روزها با خواندن آن گویی دوز بالایی از آرامش را درون قلبت میریزند و کاسهمان را پر میکنند.
صلوات بر حضرت زهرا (س) که مشهور بین علما است و خوب هم هست همان صلوات کوتاه است که «اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و سرالمستودع فیها بعدد ما احاط به علمک»، حاجات زیادی هم داده اما صلواتی که در روایت آمده برای صلوات بر حضرت زهرا (س)، صلواتی است که امام حسن عسکری (ع) آموزش دادهاند.
صلوات خاصه حضرت زهرا (س) به نقل از امام حسن عسکری (ع) که با خواندن آن تمام ائمه، چشم روشن میشوند
یکی از اصحاب امام حسن عسکری (ع) سامرا خدمت امام رفته بود و به ایشان گفت «آقا اگر ما بخواهیم بر شما صلوات خاصه بفرستیم چگونه است»؟حضرت یکی یکی صلوات خاصه امامها را آموزش دادند تا رسید به صلوات خاصه حضرت زهرا (س).بعضیها توفیق پیدا میکننده در قنوت نماز این صلوات خاصه حضرت زهرا (س) را میخوانند.
این صلوات خاصه حضرت زهرا (س) میشود یک کار دنبالهدار و عالی؛ یعنی بخشش گناهان را باعث میشود و بعد هم طبق روایت فرستنده صلوات، ملحق به پیامبر (ص) میشود در هر جای بهشت که باشد. حالا در مضامین و ترجمهاش این است که به واسطه این صلوات چشم پیامبر (ص)، چشم حضرت خدیجه (س) و هم چشم اولاد اینها روشن میشود؛ یعنی تمام ائمه (ع) از این صلوات شما چشم روشن میشوند.
ما این مضمون صلوات را در هیچ کدام از مضامین صلواتهای سیزده معصوم دیگر نداریم و چنین مضامینی که یک صلوات بفرستید و همه ائمه و حتی امامزادهها، چشم روشن بشوند، حتی امام زمان (عج) چشم روشن بشود فقط در صلوات خاصه حضرت زهرا (س) است».
باید خلیل بود و به یار اعتماد کرد/ گاهی بهشت، در دل آتش میسر است…
برخی کلمات در عالَم کار انجام میدهند، البته باید پشتش باور باشد
آیتالله فاطمینیا از اساتید اخلاق گفته بود «از روایات استفاده میشود زمانی که دعا میخوانیم باید با ایمان باشد و یقین داشته باشیم که یک چیزی به ما میدهند و دست خالی بر نمیگردیم. متأسفانه خوبان ما هم خدا را امتحان میکنند! میگوید فلان دعا را بخوانم ببینم چه میشود! فلان نماز را بخوانم ببینم چه میشود! ببینم چه میشود یعنی چه؟! باید ایمان داشته باشیم کاسهمان پر میشود».
البته یک وقت فکر نکنید اینها کلمه و لفظ است، در خارج و عالم واقع این ذکرها کار انجام میدهد، روی قلب انسان کار انجام میدهد. وقتی انسان اینها را مطمئن و با ایمان بگوید به واسطه همین کلمات، خداوند با آن عالم اداره میکند. عالم اداره میکند یعنی چی؟ مثلاً میگویند باران را ابر میآورد. خب! توی هند هم این طوری باران میبارد، اما جایی هم است که باران را کلمات میآورد.
مثلاً امام رضا (ع) در خراسان کلماتی گفت که ابرها را برای باریدن پایین آورد. پس این راه هم هست.کلماتی هستند که در این عالم هستی دارند کار انجام میدهند اما پشتش ایمان میخواهد، باور میخواهد. با شک و تردید اگر نباشد واقعاً اثر دارد، آدم واقعاً از برخی گناهان دیگر بدش میآید. قلبش کدورت برخی گناهان را به واسطه همین صلوات خاصه حضرت زهرا (س) بر میدارد».
اگر می خواهید به جایی برسید سحرهای خودتان را با توسل و توجه به حضرت زهرا (س) زیبا کنید
بعضی وقتها انگار خداوند سفرهای پهن میکند و وعدهای میدهد که میخواهد به هر بهانهای شده همه حاضران از آن متنعم شوند و طعم بخشنده بودن خالق را بچشند. مثل وعدهای که خداوند برای فقط سه روز توجه وسلام دادن به حضرت زهرا داده است.
برکت سه روزهای که تاریخ انقضا ندارد
روایت دوم که در مورد صلوات فرستادن به حضرت زهرا (س) این است که یزید بن عبدالملک نوفلی از پدرش و او از جدش روایت کرده است که روزی به خدمت حضرت فاطمه زهرا (س) مشرف شدم، آن حضرت فرمودند: پدرم (در زمان حیاتشان) فرمودند: هر کس سه روز بر من و تو سلام کند، بهشت بر او واجب میشود. از حضرتشان پرسیدم: آیا این مطلب مخصوص دوران حیات و زندگی شما و آن حضرت است یا شامل بعد از فوت شما و ایشان خواهد بود؟ فرمودند: هم در زمان زندگی و هم پس از مرگ ما.(مناقب ابن مغازلی، ص ۳۶۳)
فاطمه (س) برای همه مادری میکند
خیلی جالبه. سه روز! یعنی واقعاً ما نمیتوانیم سه روز با حضرت زهرا (س) باشیم؟حالا تازه این برکات برای سه روز توجه و توسل و سلام دادن به حضرت زهرا (س) است، حالا اگر کسی یک هفته، یک سال یا بالاتر از آن هر روزش با سلام و صلوات و توجه به حضرت باشد، ببینید چه برکات و رحمت و نورانیتی به سویش سرازیر میشود.
آیتالله شاهآبادی(استاد امام خمینی) به شاگردانش توصیه میکند که اگر میخواهید به جایی برسید سحرهای خودتان را با توسل به حضرت صدیقه طاهره (س) زیبا کنید. طرف میگوید نماز صبح بلند میشوم چی بگویم؟ بلد نیستم.اصلاً همین چیزی که بلدی را بگو، بگو «السلام علیک یا فاطمه الزهرا»، اصلاً یک صلوات عادی بفرست برایشان. حالا صلواتخاصهای که طبق روایت امام حسن عسکری (ع) گفتیم هم جای خود و برکات خاص دارد برای کسانی که بتوانند.
سلام و صلوات و توجه به حضرت زهرا (س)، میل و کشش به گناهان آینده را نیز از بین میبرد
آیتالله شاهآبادی میفرماید که استمداد گرفتن از حضرت صدیقه طاهره (س) وقت سحر، موجب قرب و تعالی انسان میشود. اینها کارهایی است که همه ما میتوانیم انجام دهیم. طرف میگوید آقا ما معرفت نداریم، میگوییم بله! چون معرفت نداریم انجام بدهیم معرفت هم میدهند.اصلاً مگر در روایتی که گفتیم حضرت زهرا (س) گفتند کسی که معرفت داشته باشد؟! خیر.
حضرت گفتند «مَن سَلَّم»؛ یعنی هر کسی.در ادبیات عرب به این «مَن» میگویند موصول عام؛ یعنی هر کسی که این کار را انجام دهد بهشت بر او واجب میشود. آیتالله جاودان میگفت یکی از طلبهها خیلی اوضاعش به هم ریخته بود، برای من تعریف میکردند که آقا فلان کار را میکند و اینها، من خیلی ناراحت شدم، توی دلم گفتم این بدبخت شد رفت و عاقبتش را از دست داد. یک دفعه وسط تعریف بدیهای طرف،گفتند ایشان هر روز حرم حضرت معصومه (س) میآید، هر روز حرم میآید و سلام میدهد، گفتم پس این نجات پیدا میکند، این عاقبت به خیر میشود. چون متوسل است. شاید خطا کند، اما دستش را میگیرند.
ببینید با همین کار ظاهری! حالا این هم معرفت نداشته، چون اگر معرفت داشت که گناه نمیکرد، اما آدم بیمعرفت هم خودش را به نوعی بچسباند به خاندان اهل بیت (ع)، همین هم اثرش را دارد. حالا شما فکر کنید بعد از صلوات و سلام به حضرت زهرا (س) یک «یا مَن یَعلمُ ضَمیر الصّامِتین» هم بگذاریم تنگش، خدایی را صدا بزنیم که از اعماق دل آدمهای ساکت هم خبر دارد. به قولی صدا زدن خداوند با این نام در روزگار پُر هیاهو و پُر اشتباه امروزی جور دیگری میچسبد.